FLASH SALEFLASH SALE
-20%
1 metams REGISTRACIJA IR ATNAUJINIMAS
akcijos negali būti derinamos
16 Likusių nuolaidų skaičius

Geriausi stock pasiūlymai iš 150 šalių

Daugiau nei 100 000 patenkinti naudotojai

Pasiūlymai pigesni net iki 90 nuo pradinės kainos

Tiesioginis kontaktas su perpardavėjais ir didmenininkais

Butikas arba aprangos parduotuvė – iš kur gauti prekes?

Butikas arba aprangos parduotuvė – iš kur gauti prekes?

Apie nuosavą verslą svajoja tikriausiai kas antras žmogus. Deja, dauguma nesuvokia atsakomybės, kuri slegia verslo savininko pečius. Būtent dėl to šis straipsnis pasitarnaus kaip vadovas siekiantiems sukurti nuosavą aprangos verslą.

Verslo kurimo metu dokumentai ir teisiniai aspektai yra itin svarbūs, nes būtent tai suteikia Jums galimybę kurti norimą verslą. Be to, patalpų parinkimo sprendimas negali būti priimtas skubotai, jį reikia gerai apgalvoti, nes ten bus laikomas aprangos asortimentas, kuriuo ketinama prekiauti. Būsimi aprangos parduotuvių ir butikų savininkai laužo galvas:

kur gauti drabužius, kuriais prekiaus? Kaip tokią prekę įsigyti?

Atsakymas yra paprastas, tačiau ne kiekvienam akivaizdus. Yra daug būdų kokybiškiems drabužiams gauti, bet mes aptarsim pati geriausią. Geriausias būdas apsirūpinti drabužių asortimentu yra stacionarių didmenininkų lankymas arba naršymas didmeninėse svetainėse norimos prekės beieškant.

Stacionarus ir internetiniai didmenininkai

Geriausias būdas apsirūpinti drabužių asortimentu yra stacionarių didmenininkų lankymas arba naršymas didmeninėse svetainėse norimos prekės beieškant. Tokia galimybė jau nuo pat pradžių daro didmeninį ir ilgalaikį prekių įgijimą įmanomu. Be galo svarbu yra apibrėžti tikslinį klientą kuriam įsigijate drabužius.

Importuojami drabužiai

Kadangi Rytų ir Vakarų rinka vis plačiau atsidaro prekybai, geros kokybės asortimentas tampa labiau prieinamas.

Kinija - Kinijos rinka yra kone populiariausias pasirinkimas ketinant importuoti drabužius. Apranga ir avalynė vilioja labai mažomis kainomis ir dideliu modelių ir spalvų pasirinkimu. Svarbu, kad sąskaita faktūra apimtų drabužių pavadinimą, sudėtį, neto ir bruto svorį. Be to, reikia apmokėti 12 proc. muito ir 22 proc. PVM mokesčius.

Jungtinė Karalystė - Kita populiari importuotoja yra Anglija – Primark, Next, Atmosphere ir daugelis kitų įmonių masina savo pasiūlymais. Muito mokesčio nebuvimas visos Europos Sąjungos teritorijoje papildomai vilioja, bet sumarinė viso asortimento iš Didžiosios Britanijos kaina yra nerentabili, nebent kalbame apie padevėtus drabužius arba „outletus”.

Jungtinės Valstijos - taip pat yra puikus sprendimas, ypač jeigu kalbame apie sunkiai gaunamu rūbų gamintojus, tokius kaip GAP, Banana Republic ar American Eagle. Norint importuoti aprangą iš JAV reikalingas yra tinkamas leidimas, kuris tarnaus kaip įrodymas, kad neketinate pakenkti gamintojo interesams. Gauti tokį leidimą nėra lengva – kita alternatyva yra drabužių iš JAV „outleto” atidarymas, bet ir šis sprendimas reikalauja gamintojo leidimo, o ne kiekvienas nori dalyvauti Rytų rinkoje. Be leidimo turite dar apmokėti 2 proc. muito mokestį ir 23 proc. PVM mokestį.

Indija - Pastaruoju metu išpopuliarėjo azijiėčių kultūra ir stilius, o tai reiškia, kad atsirado galimybė pasipelnyti iš azijietiško asortimento. Drabužių importavimas iš Indijos, panašiai kaip kinų asortimento atveju apsimoka dėl mažų drabužių kainų. Be to, tai yra labai paklausi prekė – susižavėjimas originalia spalvų palete ir unikaliu piešiniu parduodasi ne tik kaip drabužiai, avalynė bet ir baldai ar interjero dekoras.

Europos Sąjunga - Drabužių importavimas iš užsienio yra vienas iš populiariausių būdų aprūpinti butikus ir aprangos parduotuves Lenkijoje. Lenkijos įžengimas į Europos Sąjungą pravėrė verslininkams galimybių arsenalą – drabužių ir avalynės importavimas iš šalių, kurios nepriklauso ES ir todėl nereikalauja ypatingų leidimų ir, kas svarbiausia, nėra taikomas muito mokestis. Be to, atsižvelgiant į Europos šalių artumą parduotuvių aprūpinimas neribotu prekių pasirinkimu yra ypač lengvas.

 

Savaime suprantama, toks pasirinkimas rinkoje kokį siūlo Kinija arba Indija, bei viliojančios kainos tam tikrų asortimentų rimtai konkuruoja su Europos rinka, bet galutinai viskas priklauso nuo verslininko – importuotos prekės dydis, bendradarbiavimas ir asortimento įvairovė turės lemiamą įtaka tiekėjo pasirinkimui ir galutiniam asortimentui kuriuo pradėsite prekiauti.

Visus auksčiau aptartus klausimus reikėtu aptarti plačiau – ar ketinate savarankiškai bendradarbiauti su gamintoju užsienyje ar patikėsite šitą darbą tarpininkams, kurie kasdien susiduria su tokia veikla. Pravartu išsamiau patyrinėti verslo pasaulį ir paieškoti tinkamų importuotojų kurie už Jūs užsakinės asortimentą iš konkrečios šalies. Taip jie perims visus reikalus, kuriuos kitu atveju tvarkyti turėtumėte Jus: dokumentavimas, leidimai, logistika ir t. 

Autorius:
Merkandi – B2B prekybos platforma

Merkandi – B2B prekybos platforma

Merkandi yra tarptautinė didmeninės prekybos platforma skirta prekėms iš įprastos didmeninės prekybos, kaip ir iš skolų išieškojimų areštų, perteklinių gamybos ir sandėlių atsargų, įmonių likvidavimo, grąžinimų ir t.t..

Kitas įrašas
Nemokamas naujienlaiškis

Kasdieniai pranešimai apie naujas prekes ir naujienas Merkandi portale.