FLASH SALEFLASH SALE
-20%
1 metams REGISTRACIJA IR ATNAUJINIMAS
akcijos negali būti derinamos
22 Likusių nuolaidų skaičius

Geriausi stock pasiūlymai iš 150 šalių

Daugiau nei 100 000 patenkinti naudotojai

Pasiūlymai pigesni net iki 90 nuo pradinės kainos

Tiesioginis kontaktas su perpardavėjais ir didmenininkais

Incoterms – Tarptautinės Prekybos Taisyklės

Incoterms – Tarptautinės Prekybos Taisyklės

Tikriausiai susidurėte su santrupomis, kurių iššifravimas sukėlė tam tikrų keblumų. Jos yra aptinkamos pateikiant kainas ir prekių buvimo vietą. Dažniausiai tai yra pardavimo sąlygos, angliškai žinomi kaip „incoterms“ kurių tikslas yra apibrėžti perkančio ir parduodančio atsakomybę už prekę, nurodo išlaidas susijusias su logistika bei tai, kas tas išlaidas padengs. Žemiau pateikiame dažniausiai aptinkamų santrupų paaiškinimus:

  • EXW (Ex Works) – dažniausiai pateikiama su šalies arba miesto pavadinimu, pvz. EXW Lenkija, EXW Wrocław. Tai reiškia, kad pardavėjas atsako tik už prekės pristatymą į sutartą vietą arba prekės paruošimą atsiėmimui. Už visą kitą atsakingas yra perkantis.  
  • FOB (Free On Board) – dažniausiai yra pateikiamas su uosto pavadinimu, pvz FOB Shanghai, pardavėjas neša atsakomybę už tiekimą ir prekių krovimą į laivą. Nuo tos akimirkos perkantis tampa atsakingas už krovinį.
  • CIF (Cost, Insurance and Freight) – parduodantis yra atsakingas už prekės gabenimo išlaidas, krovimą ir prekės draudimo padengimą.
  • CIP (Carriage and Insurance Paid to) – CIF atitikmuo kitame negu vandens transporte.
  • Loco – terminas vartojamas daugiausiai Lenkijoje ir kaimyninėse šalyse, savo reikšme prilygsta EXW; pardavėjas atsako už prekės pristatymą į paskirties vietą (kuri dažniausiai bus jo paties sandėlis) arba prekės paruošimas transportavimui. Už visus kitus klausimus kaip krovimas, pervežimas ar draudimas yra atsakingas perkantis.
  • Franco – Prekiautojas atsako už prekės tiekimą į nustatytą su perkančiu paskirties vietą (perkančio sandėlis, parduotuvės adresas ir t.t.)

Autorius:
Merkandi – B2B prekybos platforma

Merkandi – B2B prekybos platforma

Merkandi yra tarptautinė didmeninės prekybos platforma skirta prekėms iš įprastos didmeninės prekybos, kaip ir iš skolų išieškojimų areštų, perteklinių gamybos ir sandėlių atsargų, įmonių likvidavimo, grąžinimų ir t.t..

Ankstesnis įrašas Kitas įrašas
Nemokamas naujienlaiškis

Kasdieniai pranešimai apie naujas prekes ir naujienas Merkandi portale.