APRIL SAVINGS
-40%
1 metams REGISTRACIJA IR ATNAUJINIMAS
akcijos negali būti derinamos

Geriausi stock pasiūlymai iš 150 šalių

Daugiau nei 100 000 patenkinti naudotojai

Pasiūlymai pigesni net iki 90 nuo pradinės kainos

Tiesioginis kontaktas su perpardavėjais ir didmenininkais

Kaip pasirūpinti didesniu sandorių saugumu didmeninėje prekyboje?

Kaip pasirūpinti didesniu sandorių saugumu didmeninėje prekyboje?

Sandorio saugumas yra viena svarbiausių aptariamų temų, kalbant apie didmeninę prekybą, importavimą ir eksportavimą. Perkančių lūkesčius dažniausiai prilygsta tiems, kurie yra žinomi B2C rinkoje – darau užsakymą online, apmoku jį ir laukiu prekės. Jeigu kažkas įvyksta ne taip – nesijaudinu, nes sandoriai yra apsaugoti mokėjimų operatorių.

Tačiau nevalia pamiršti, kad didmeninė prekyba yra kitokia. Vidutinė sandorio vertė yra keliskart didesnė negu mažmeninėje prekyboje. Be to, B2B sektoriuje įstatai saugantys vartotojus negalioja nes... jame vartotojų nėra. Didmeninės prekybos esmė yra pirkimas ne savo poreikiams, bet pirkimas ketinant prekes perparduoti.

Kaip tokiu atveju pasirūpinti sandorio saugumu?

Testerių užsakymas

Perkant iš gamintojų ir platintojų įprastai yra galimybė pirkti prekių testerius. Tai nėra didelė investicija, o leidžia mums padaryti pirminį prekės įvertinimą ir sužinoti jo perpardavimo potencialą. Tikrai verta klausti apie tokią galimybę, ypač jeigu ketinate pirkti didelę prekės partiją.

Asmeninis atsiimimas ir produkto patikrinimas

Didelė didmeninės prekybos proceso dalis ir B2B vyksta fiziškai susitinkant – būtent dėl aukščiau paminėtų skirtumų tarp didmeninės ir mažmeninės prekybos. Prekių apžiūrėjimas sandėliuose arba pardavėjo showroom‘uose neretai padeda išvengti nesusipratimų ir abejonių dėl jų kokybės ir būklės.

Akreditivas

Tai sprendimas rekomenduojamas ypač užsienio prekybos ir importavimo atveju. Sandoris yra banko-atstovo apdraustas, kuris tampa prekybos sutarties šalimi. Paprastai remiasi sutartimi paruošta šalių, kuri aiškiai apibrėžia perkančio ir parduodančio įsipareigojimus. Importuotojas įneša pinigus į banką, o eksportuotojas gauna juos tik tada, kai įvykdo susitarimo sąlygas. Tuo pačiu, akreditivas apsaugoja dvi sandorio šalys – importuotoją tuo atveju, jeigu atsiras problemų su prekėmis ir jų pristatymu ir eksportuotoją nemokumo atveju. 

 

Auksčiau aprašyti būdai žymiai padidina importo ir eksporto saugumą, bei didmeninės prekybos. Verta paklausti pardavėjo, kurį iš šių būdų siūlo ir juo pasinaudoti. 

Autorius:
Merkandi – B2B prekybos platforma

Merkandi – B2B prekybos platforma

Merkandi yra tarptautinė didmeninės prekybos platforma skirta prekėms iš įprastos didmeninės prekybos, kaip ir iš skolų išieškojimų areštų, perteklinių gamybos ir sandėlių atsargų, įmonių likvidavimo, grąžinimų ir t.t..

Ankstesnis įrašas Kitas įrašas
Nemokamas naujienlaiškis

Kasdieniai pranešimai apie naujas prekes ir naujienas Merkandi portale.