FLASH SALEFLASH SALE
-20%
1 metams REGISTRACIJA IR ATNAUJINIMAS
akcijos negali būti derinamos
24 Likusių nuolaidų skaičius

Geriausi stock pasiūlymai iš 150 šalių

Daugiau nei 100 000 patenkinti naudotojai

Pasiūlymai pigesni net iki 90 nuo pradinės kainos

Tiesioginis kontaktas su perpardavėjais ir didmenininkais

Žalos atlyginimas tarptautinėje prekyboje?

Žalos atlyginimas tarptautinėje prekyboje?

Nuosavas verslas siejasi su tam tikra rizika, ypač jeigu tai yra užsienio prekyba, o Jūsų teisių žinios yra menkos.
Gautos prekės grąžinimas tarptautinės prekybos atveju yra dažnas įvykis. Tai yra susiję su tam tikrais rimtais žingsniais, kuriuos privaloma padaryti, kad prekių grąžinimas įvyktu.

Jungtinių Tautų konvencija

Pagrindinis ir svarbiausias prekių grąžinimo teisių šaltinis yra Jungtinių Tautų konvencijos tarptautinio pirkimo-pardavimo sutarčių teisės reguliuojančios šalių santykius (Viena, balandžio 11, 1980 m.). Norint taikyti Jungtinių Tautų teises turite būti tikri, kad šalys kurios pasirašė sutartį turi savo buveinę tose šalyse, kurios priėmė šią konvenciją. Panašiai kaip vartotojų teisių atveju perkantis turi teisę grąžinti prekę tuo atveju, jeigu ji nesutampa su sutartimi. Teisės apima atvėjus, kai pardavėjas nepristatė prekės kokybes ar kiekio atžvilgiu, prekė buvo nepakankamai apsaugota gabenimo metu arba buvo įpakuota kitame, negu sutartyje nustatytame įpakavime.

Neatitikimas prekių su sudarytą sutartį

Tuo atveju, jeigu įvyko prekės neatitikimas pagal šalių pasirašytos sutarties, perkantis privalo nedelsiant informuoti apie tai parduodantį ir pasirinkti teisinės gynybos priemonę (teisės aprašytos 46-52 konvencijos straipsniuose).

Nuostata atsarginių prekių - perkantis gali pareikalauti prekės pakeitimą – bet tik tuo atveju, jeigu prekės neatitikimas su sutartimi įtakoja esminį sutarties pažeidimą.

Sumos sumažinimas - pirkėjas gali taip pat pareikalauti kainos sumažinimą už tas prekes kurios buvo įgytos bet neatitiko sutarties.

Remontas prašymas - svarbu pažymėti, kad pirkėjas gali pareikalauti, kad prekė butų pataisyta, t. y. būtų pašalinti kokybės defektai. Pati žinomiausia pirkėjo teisė yra šalių sutarties nutraukimas.

Pasitraukimas iš sutarties - pati žinomiausia pirkėjo teisė yra šalių sutarties nutraukimas. Reikėtu pabrėžti, kad sutarties nutraukimas yra susijęs tik su neatitikusios sutarties dalimi – visiškas sutarties nutraukimas yra įmanomas tuo atveju, jeigu neatitikimas sudaro esminį sutarties pažeidimą.

Autorius:
Merkandi – B2B prekybos platforma

Merkandi – B2B prekybos platforma

Merkandi yra tarptautinė didmeninės prekybos platforma skirta prekėms iš įprastos didmeninės prekybos, kaip ir iš skolų išieškojimų areštų, perteklinių gamybos ir sandėlių atsargų, įmonių likvidavimo, grąžinimų ir t.t..

Ankstesnis įrašas Kitas įrašas
Nemokamas naujienlaiškis

Kasdieniai pranešimai apie naujas prekes ir naujienas Merkandi portale.